Mijn eerste ervaring met Thaise massage

Gepubliceerd op 29 september 2021 om 15:04

Had nog nooit van Thaise massage gehoord toen ik voor het eerst op de mat terecht kwam. In november-december 2018 verbleef ik in Nepal om bergtochten te maken en om aan yoga te doen. Tijdens mijn verblijf zou ik ook nog een meerdaagse meditatiecursus gaan doen, waarvan ik dacht, daar wordt het vast helderder wat ik wil gaan doen de komende tijd. Het was een bijzondere ervaring, maar dat was niet het geval. Duidelijke inzichten over welke richting ik op wilde gaan kwamen wel tijdens mijn eerste Thaise massage sessie van Anqi.

Na een yogasessie in de ochtend zag ik Anqi's flyer hangen bij de Himalayan Java Coffee bar onder de yoga Shala in de buurt van de Boudha Stupa (zie reflectie zonnebril op foto). Anqi zat bij mij in de groep van de yoga en stond naast mij toen ik de flyer zag. Kon dus meteen een sessie bij haar boeken, handig! Had dus geen idee wat het was, maar nieuwsgierig dat ik ben, wilde ik het meteen uitproberen. In de middag hadden we meteen de sessie gepland.

 

Wooooooow, had nog nooit zoiets meegemaakt, was heel erg onder de indruk. Tijdens de sessie (van 2,5-3 uur) zakte ik langzaam weg in een hele diepe ontspanning. Niet zo'n ontspanning waarbij je bijna in slaap valt, maar een ontspanning waarbij je nauwelijks gedachtes meer hebt en compleet met je aandacht bij wat er gebeurt bent.

 

Emoties waarvan ik niet meer wist dat ze er zaten kwamen los toen Anqi met mijn bekken bezig was. Dit voelde heel fijn, voelde me lichter en schoner. Daarnaast werd alles heel helder. Zag precies voor me wat ik wilde doen en zag een aantal stappen voor mij uitgestippeld worden die ik daarvoor moest ondernemen. Alsof ik een heel plan aan het downloaden was.

 

Kortom, dit was mijn eerste ervaring met Thaise massage en dat wilde ik met jullie delen. Zeg niet dat het effect altijd zo is, maar wil jullie graag uitnodigen het zelf te ervaren op de mat!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.